Yayınlanma Tarihi: 10.07.2018
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
MADDE 356 - d) Yurtdışında meydana gelen afet ve acil durumlarda ulusal ve uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde sağlık ve insanî yardım faaliyetlerine katılmak,
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Değişik 18/11/2022 tarihli ve E-43252159-020-2915) Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Dairesi Başkanlığı
MADDE 24- (1) Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
ç) Aile hekimliği uygulamaları kapsamında eğitim ve geliştirme faaliyetlerini üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 9- (1) Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
c) Çalışan sağlığı hizmetlerine yönelik olarak, uluslararası ve ulusal (resmi kuruluşlar, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, işçi ve işveren kuruluşları, özel sektör vb.) kurum ve kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği sağlamak.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Çevre Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 25- (1) Çevre Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
g) Çevre sağlığı hizmetlerinin iyileştirilınesi ve geliştirilınesi amacıyla; ulusal veya uluslararası düzeyde çalışmalar yapmak, program, plan ve projeler geliştirmek ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak uygulamak.
h) İlgili kurum ve kuruluşlardan gelen görüş ve talepleri incelemek, değerlendirmek ve koordine etmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Göç Sağlığı Dairesi Başkanlığı MADDE 8- (1) Göç Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
ç) Ulusal, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin göç sağlığı ve insanî yardım faaliyetlerine katkı ve/veya katılım sağlamak, sivil toplum kuruluşlarının göç sağlığıyla ilgili yürüttüğü faaliyetleri koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 21- (1) Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardıre) Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ve diğer ülkelerle koordinasyon ve işbirliğini sağlayarak Dünyada ve ülkedeki gelişmeleri izlemek, yeni yaklaşım ve bilgileri hizmet yönetimi ve uygulamalarına entegre etmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Kanser Dairesi Başkanlığı
MADDE 18- (1) Kanser Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır: (Değişik 24/03/2023 tarihli ve E-43252159-010.04-212141014)
b) Kanser Kayıtçılığı sistemini uluslararası kurallar çerçevesinde yürütmek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmalar yapmak.
e) Kanser tarama standartlarını oluşturmak, geliştirmek ve etkin yürütülebilmesi için ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapmak.
ğ) Koruyucu kanser hizmetleri konusunda, halkın eğitimi için gerekli çalışmaları diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yürütmek, koordine etmek ve denetlemek, farkındalık ve sağlık okuryazarlık seviyesinin geliştirilmesini sağlamak.
ı) Kanserojen veya kanserojen olduğu düşünülen etkenlerin insanlara etkilerini takip etmek, gerekli önleme çalışmalarını ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek. i) Ulusal Kanser Danışma Kurulunu oluşturarak, belli aralıklarla toplanmasını sağlamak ve sekretarya işlemlerini yürütmek, İl Kanser Danışma konseylerinin oluşturulmasını sağlamak, raporlarını takip etmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 19- (1) Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
j) Koruyucu ruh sağlığının iyileştirilmesi için üniversiteler, sivil toplum kuruluşları vb. ulusal ve uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışmalar yürütmek. k) Ulusal ruh sağlığı eylem planı hazırlamak ve yürütmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Aamaç 3: Toplum temelli ruh sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi
b.TOPLUM TEMELLİ RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ FAALİYETLERİ
10.TRSM İl Koordinasyon Kurulları aracılığı ile toplum temelli ruh sağlığı alanında çalışan farklı hizmet sağlayıcılar (kamu kuruluşları, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin) arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi
Yayınlanma Tarihi: 05.02.2015
Toplum Sağlığı Merkezinin Görev ve Yetkileri ile Çalışma Usul ve Esasları Görevleri
Diğer kurumlarla işbirliği MADDE 12 – (1) TSM’nin diğer kurumlarla işbirliğine ilişkin görevleri şunlardır: a) Hizmetin her aşamasında ilgili üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak,
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150205-5.htm
Yayınlanma Tarihi: 25.05.2018
ÇEKÜS(Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) birimi (Değişik başlık:RG-25/5/2018-30431) MADDE 40 – (1) Kadın, ana, çocuk ve ergenlerin sağlık düzeyini yükseltmek, üreme sağlığı hizmetlerini sunmak ve diğer sağlık kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde kadın, ana, çocuk ve ergen sağlığı hizmetlerinin sunumunu, koruyucu sağlık hizmetleri ilkelerine uygun olarak gerçekleştirmek üzere açılan (Değişik ibare:RG-25/5/2018-30431) ÇEKÜS biriminin görevleri şunlardır:
ç) Kadın, ana, çocuk, ergen ve üreme sağlığına yönelik hizmet sunan diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak hizmetlerin sunumunda koordinasyon sağlamak,
e) Kadın, ana, çocuk, ergen ve üreme sağlığı konularında; mahallin kitle iletişim araçları ile sivil toplum kuruluşlarından da faydalanmak suretiyle eğitim çalışmalarını organize etmek, sistemli bir şekilde halk eğitimi ve danışmanlık hizmetleri vermek,
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/05/20180525-1.htm
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Dairesi Başkanlığı
MADDE 17- (1) Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
e) Hizmetlerin yürütülmesi için gereken organizasyonu ve koordinasyonu sağlamak, diğer Bakanlıklar, resmi ve özel kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Personelin görev ve sorumlulukları
MADDE 10 - (1) Merkezde görevlendirilecek personelin görev ve sorumlulukları şunlardır:
b) Sosyal çalışmacının görev ve sorumlulukları şunlardır:
6) Sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla ilişkileri sağlar.
MADDE 19 - (1) Merkezler, toplum temelli ruh sağlığı hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulabilmesi için; Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, emniyet müdürlükleri, Türkiye İş Kurumu il müdürlükleri, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile gönüllüler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile uygulama protokolleri düzenlemek suretiyle işbirliği yapabilir.
Yayınlanma Tarihi: 01.08.1998
Hasta Hakları Birimleri (1) Hasta Hakları Kurulları, Sertifikalı Eğitim
Madde 42/B – (Değişik dördüncü fıkra:RG-16/1/2019-30657) Diğer üyeler şunlardır: Şikayet edilen personelin varsa üyesi olduğu kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından bir temsilci, şikayet edilen personelin varsa üyesi olduğu işyeri sendika temsilcisi, şikayet edilen personelin görev yaptığı kurumun ildeki üst yöneticisi tarafından görevlendirilen bir kurum temsilcisi, özel sağlık kuruluşlarında ise kuruluşun üst yöneticisi tarafından belirlenen bir temsilci, hasta hakları derneklerinden yoksa tüketici derneklerinden bir temsilci, ildeki insan hakları kurulundan bir temsilci, valilikçe görevlendirilen bir vatandaş.
Birden fazla hasta hakları derneğinin veya tüketici derneğinin başvurması durumunda, dernek temsilcisi il sağlık müdürlüğünce kura yoluyla belirlenir.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=4847&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü - Daire Başkanlıklarının Görevlerine Dair Yönerge
Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Dairesi
Madde 12 -
a) Hasta hakları ve tıbbi sosyal hizmet birim ve kurullarını oluşturmak ve bu kurulların görevlerini belirlemek ve çalışmalarını izlemek.
b) İnsan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmeler kapsamında ülkemize yapılan ziyaret ve inceleme raporları doğrultusunda gündeme gelen konulara ilişkin çalışma yapmak.
c) Yurt içinde veya yurt dışında tedavi amacıyla yapılacak yardım kampanyalarına yönelik ilgili mevzuat çerçevesinde izin vermek.
ç) Sağlık Bakanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından gelen sağlık mazereti ile ilgili tayin taleplerine ilişkin görüş vermek.
d) Genel Müdür tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü - Daire Başkanlıklarının Görevlerine Dair Yönerge
Madde 17- Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi
e) Otizm, zihinsel özel gereksinimler ve nadir hastalıklarla ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak,
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
2.1. Amaç Nadir hastalığa sahip kişilerin ve yakınlarının psikolojik, sosyal ve ekonomik problemlerinin aşılması için uygun şekilde yönlendirilmesi ve destek sağlanması
2.2.2. Hedef: Hasta organizasyonları (sivil toplum kuruluşları) ile koordinasyon içerisinde sorunların tespiti ve çözümünde iş birliği yapılması..
https://shgmnadirdb.saglik.gov.tr/Eklenti/44497/0/nadir-hastaliklar-eylem-plani--011222pdf.pdf
Yayınlanma Tarihi: 15.11.2022
Danışma komisyonu
Danışma komisyonunun çalışma usul ve esasları
MADDE 6- (2) Bakanlık, danışma komisyonunun teklifi halinde ulusal veya uluslararası alanda danışma komisyonunun çalışmalarına katkı sağlayacak uzman kişileri veya ilgili uzmanlık kuruluşlarının temsilcilerini, bilimsel görüşlerini almak üzere danışma komisyonuna davet edebilir. Bu kişi veya temsilcilerden müteşekkil çalışma grupları oluşturabilir veya yazılı görüş istenebilir. Toplantıya davet edilen uzmanlar, danışma komisyonu çalışmaları ile ilgili oylamaya katılamazlar.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/12/20221215-9.htm
Kuruluş Adı | Belge Sayısı |
---|---|
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü | 11 |
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü | 1 |
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü | 5 |