Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Değişik 18/11/2022 tarihli ve E-43252159-020-2915) Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Dairesi Başkanlığı
MADDE 24- (1) Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
ç) Aile hekimliği uygulamaları kapsamında eğitim ve geliştirme faaliyetlerini üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 9- (1) Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
c) Çalışan sağlığı hizmetlerine yönelik olarak, uluslararası ve ulusal (resmi kuruluşlar, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, işçi ve işveren kuruluşları, özel sektör vb.) kurum ve kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği sağlamak.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Çevre Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 25- (1) Çevre Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
g) Çevre sağlığı hizmetlerinin iyileştirilınesi ve geliştirilınesi amacıyla; ulusal veya uluslararası düzeyde çalışmalar yapmak, program, plan ve projeler geliştirmek ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak uygulamak.
h) İlgili kurum ve kuruluşlardan gelen görüş ve talepleri incelemek, değerlendirmek ve koordine etmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Göç Sağlığı Dairesi Başkanlığı MADDE 8- (1) Göç Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
ç) Ulusal, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin göç sağlığı ve insanî yardım faaliyetlerine katkı ve/veya katılım sağlamak, sivil toplum kuruluşlarının göç sağlığıyla ilgili yürüttüğü faaliyetleri koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 21- (1) Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardıre) Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ve diğer ülkelerle koordinasyon ve işbirliğini sağlayarak Dünyada ve ülkedeki gelişmeleri izlemek, yeni yaklaşım ve bilgileri hizmet yönetimi ve uygulamalarına entegre etmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Kanser Dairesi Başkanlığı
MADDE 18- (1) Kanser Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır: (Değişik 24/03/2023 tarihli ve E-43252159-010.04-212141014)
b) Kanser Kayıtçılığı sistemini uluslararası kurallar çerçevesinde yürütmek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmalar yapmak.
e) Kanser tarama standartlarını oluşturmak, geliştirmek ve etkin yürütülebilmesi için ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapmak.
ğ) Koruyucu kanser hizmetleri konusunda, halkın eğitimi için gerekli çalışmaları diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yürütmek, koordine etmek ve denetlemek, farkındalık ve sağlık okuryazarlık seviyesinin geliştirilmesini sağlamak.
ı) Kanserojen veya kanserojen olduğu düşünülen etkenlerin insanlara etkilerini takip etmek, gerekli önleme çalışmalarını ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek. i) Ulusal Kanser Danışma Kurulunu oluşturarak, belli aralıklarla toplanmasını sağlamak ve sekretarya işlemlerini yürütmek, İl Kanser Danışma konseylerinin oluşturulmasını sağlamak, raporlarını takip etmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığı
MADDE 19- (1) Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
j) Koruyucu ruh sağlığının iyileştirilmesi için üniversiteler, sivil toplum kuruluşları vb. ulusal ve uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışmalar yürütmek. k) Ulusal ruh sağlığı eylem planı hazırlamak ve yürütmek.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Aamaç 3: Toplum temelli ruh sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi
b.TOPLUM TEMELLİ RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ FAALİYETLERİ
10.TRSM İl Koordinasyon Kurulları aracılığı ile toplum temelli ruh sağlığı alanında çalışan farklı hizmet sağlayıcılar (kamu kuruluşları, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin) arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi
Yayınlanma Tarihi: 05.02.2015
Toplum Sağlığı Merkezinin Görev ve Yetkileri ile Çalışma Usul ve Esasları Görevleri
Diğer kurumlarla işbirliği MADDE 12 – (1) TSM’nin diğer kurumlarla işbirliğine ilişkin görevleri şunlardır: a) Hizmetin her aşamasında ilgili üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak,
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150205-5.htm
Yayınlanma Tarihi: 25.05.2018
ÇEKÜS(Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) birimi (Değişik başlık:RG-25/5/2018-30431) MADDE 40 – (1) Kadın, ana, çocuk ve ergenlerin sağlık düzeyini yükseltmek, üreme sağlığı hizmetlerini sunmak ve diğer sağlık kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde kadın, ana, çocuk ve ergen sağlığı hizmetlerinin sunumunu, koruyucu sağlık hizmetleri ilkelerine uygun olarak gerçekleştirmek üzere açılan (Değişik ibare:RG-25/5/2018-30431) ÇEKÜS biriminin görevleri şunlardır:
ç) Kadın, ana, çocuk, ergen ve üreme sağlığına yönelik hizmet sunan diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak hizmetlerin sunumunda koordinasyon sağlamak,
e) Kadın, ana, çocuk, ergen ve üreme sağlığı konularında; mahallin kitle iletişim araçları ile sivil toplum kuruluşlarından da faydalanmak suretiyle eğitim çalışmalarını organize etmek, sistemli bir şekilde halk eğitimi ve danışmanlık hizmetleri vermek,
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/05/20180525-1.htm
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Dairesi Başkanlığı
MADDE 17- (1) Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:
e) Hizmetlerin yürütülmesi için gereken organizasyonu ve koordinasyonu sağlamak, diğer Bakanlıklar, resmi ve özel kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak.