Yayınlanma Tarihi: 01.08.1998
Hasta Hakları Birimleri (1) Hasta Hakları Kurulları, Sertifikalı Eğitim
Madde 42/B – (Değişik dördüncü fıkra:RG-16/1/2019-30657) Diğer üyeler şunlardır: Şikayet edilen personelin varsa üyesi olduğu kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından bir temsilci, şikayet edilen personelin varsa üyesi olduğu işyeri sendika temsilcisi, şikayet edilen personelin görev yaptığı kurumun ildeki üst yöneticisi tarafından görevlendirilen bir kurum temsilcisi, özel sağlık kuruluşlarında ise kuruluşun üst yöneticisi tarafından belirlenen bir temsilci, hasta hakları derneklerinden yoksa tüketici derneklerinden bir temsilci, ildeki insan hakları kurulundan bir temsilci, valilikçe görevlendirilen bir vatandaş.
Birden fazla hasta hakları derneğinin veya tüketici derneğinin başvurması durumunda, dernek temsilcisi il sağlık müdürlüğünce kura yoluyla belirlenir.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=4847&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü - Daire Başkanlıklarının Görevlerine Dair Yönerge
Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Dairesi
Madde 12 -
a) Hasta hakları ve tıbbi sosyal hizmet birim ve kurullarını oluşturmak ve bu kurulların görevlerini belirlemek ve çalışmalarını izlemek.
b) İnsan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmeler kapsamında ülkemize yapılan ziyaret ve inceleme raporları doğrultusunda gündeme gelen konulara ilişkin çalışma yapmak.
c) Yurt içinde veya yurt dışında tedavi amacıyla yapılacak yardım kampanyalarına yönelik ilgili mevzuat çerçevesinde izin vermek.
ç) Sağlık Bakanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından gelen sağlık mazereti ile ilgili tayin taleplerine ilişkin görüş vermek.
d) Genel Müdür tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü - Daire Başkanlıklarının Görevlerine Dair Yönerge
Madde 17- Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi
e) Otizm, zihinsel özel gereksinimler ve nadir hastalıklarla ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak,
Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024
2.1. Amaç Nadir hastalığa sahip kişilerin ve yakınlarının psikolojik, sosyal ve ekonomik problemlerinin aşılması için uygun şekilde yönlendirilmesi ve destek sağlanması
2.2.2. Hedef: Hasta organizasyonları (sivil toplum kuruluşları) ile koordinasyon içerisinde sorunların tespiti ve çözümünde iş birliği yapılması..
https://shgmnadirdb.saglik.gov.tr/Eklenti/44497/0/nadir-hastaliklar-eylem-plani--011222pdf.pdf
Yayınlanma Tarihi: 15.11.2022
Danışma komisyonu
Danışma komisyonunun çalışma usul ve esasları
MADDE 6- (2) Bakanlık, danışma komisyonunun teklifi halinde ulusal veya uluslararası alanda danışma komisyonunun çalışmalarına katkı sağlayacak uzman kişileri veya ilgili uzmanlık kuruluşlarının temsilcilerini, bilimsel görüşlerini almak üzere danışma komisyonuna davet edebilir. Bu kişi veya temsilcilerden müteşekkil çalışma grupları oluşturabilir veya yazılı görüş istenebilir. Toplantıya davet edilen uzmanlar, danışma komisyonu çalışmaları ile ilgili oylamaya katılamazlar.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/12/20221215-9.htm
Kuruluş Adı | Belge Sayısı |
---|---|
Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Dairesi | 2 |
Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi | 3 |