KADININ STATÜSÜ DANIŞMA KURULU
Seçili Kuruluşla İlişkili Belgeler

Yayınlanma Tarihi: 22.12.2024

Madde  5 — Kurul; Başbakan veya Bakanın başkanlığında;  d) Kadın hakları konusunda çalışmalarda bulunan beş sivil toplum kuruluşu temsilcisinden oluşur.
 Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin seçimi ve görev süresi
 Madde 7
— Kadın hakları konusunda faaliyet gösteren;
             a) En fazla üyeye sahip beş dernek arasından bir,
             b) En fazla şubeye sahip beş dernek arasından bir,
             c) Faaliyetleri için en fazla harcama yapan beş dernek arasından bir,
             d) Dernek Federasyonları arasından bir,
             e) Gelirinden amacına yönelik hizmetler için en fazla harcama yapan beş vakıf arasından bir temsilci olmak üzere Genel Müdürlükçe üç yıl için seçilir. Üyeliği sona erenler yeniden seçilebilir.Madde 8 — Kurulun görevleri şunlardır:
             a) Devletin ekonomik, sosyal, kültürel ve kadına ilişkin politikaları çerçevesinde kadının statüsü ile ilgili sorunları inceleyerek genel politikalar oluşturulmasına yardımcı olmak, plan ve programların uygulanması hususunda görüş bildirmek.
             b) Devletin ekonomik, sosyal, kültürel ve kadın politikaları çerçevesinde plân ve yıllık programlara göre Genel Müdürlüğün görevlerini geliştirici tedbirleri belirlemek ve önerilerde bulunmak.
             c) Başbakan veya görevlendireceği Bakan tarafından istenen, Genel Müdürlüğün veya Kurul üyelerinin teklif ettiği kadının statüsüne ilişkin konuları incelemek, değerlendirmek ve bu konularda görüş oluşturmak ve önerilerde bulunmak.
 Madde 9 — Kurulun, Başkanın davetiyle, uygun göreceği yer ve tarihte yılda bir kez toplanması esastır. Ancak, Kurul Başkanı gerekli gördüğü hallerde Kurulu toplantıya çağırabilir.
Madde 12 — Kurulda alınan kararlar, Genel Müdürlükçe toplantıyı takip eden otuz gün içerisinde Kurul üyelerine ve ilgili kuruluşlara yazılı olarak bildirilir. Kurul kararlarının uygulanması ile ilgili Bakanlık ve diğer kuruluşlar, yaptıkları çalışmaları toplantı tarihinden itibaren en fazla altı aylık dönemler halinde faaliyet raporu düzenleyerek Genel Müdürlüğe gönderir. Genel Müdürlük bu raporları değerlendirerek sonuçlarını Bakana sunar.

https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/36900